I Campionat de Catalunya de Cavalls de Pura Raça Espanyola

 

 

 

 

 

 
del 14 al 16 de setembre
GIRONA REAFIRMA LA CAPITALITAT EN EL MÓN DEL CAVALL A CATALUNYA

“Girona ha reafirmat aquest cap de setmana la seva capitalitat en el món del cavall a Catalunya”. Així de contundent i satisfeta es mostrava avui la directora de Fira de Girona Anna Albar un cop tancat el primer Campionat de Catalunya de Cavalls Pura Raça Espanyola que s’ha celebrat aquest cap de setmana al Palau Firal. Can Boada de Banyoles ha aconseguit el premi a la millor ramaderia del concurs, on s’han presentat els millors exemplars del país i també d’altres ramaderies de l’estat i del món.
“Girona és un gran punt de referència per als professionals del sector i té un fort prestigi perquè s’hi presenten les millors ramaderies amb els millors cavalls”, ha assegurat Anna Albar que ha remarcat que, tot i l’aturada d’un any del saló Equus, on s’encabia fins ara aquest concurs, “el sector professional té molt clar que després de Sevilla, el més important de l’estat, ve Girona”.
“Ser campió a Girona és ser‐ho en un punt de referència” ha afegit la directora de Fira de Girona que ha remarcat que “les millors ramaderies han estat aquí aquests tres dies i ho han fet amb els seus millors exemplars”. “Al concurs, a més, s’hi han tancat tractes i algunes ramaderies han començat a obrir nous mercats cap a Amèrica”, ha destacat Anna Albar.
La primera edició del Campionat de Catalunya l’ha organitzat l’ANCEE (Associació Nacional de Criadors de Cavalls de Pura Raça Espanyola), amb el suport de Fira de Girona, després que l’Equus, el saló del cavall i del poni, passi a ser biennal. Després del nou èxit d’aquest concurs, Fira de Girona i l’ANCEE ja han començat a organitzar la propera edició del Campionat de Catalunya que se celebrarà l’any vinent, coincidint amb una nova edició del saló Equus.
El concurs ha comptat amb la participació de 101 cavalls i eugues de 37 ramaderies, majoritàriament catalanes, però també d’Àvila, València, les Illes Balears, Galícia i, com a novetat, una de Guatemala. Pel que fa als premis, la ramaderia Can Boada de Banyoles ha estat guardonada amb el premi a la millor ramaderia del Campionat. Els millors exemplars participaran al Campionat d’Espanya que se celebrarà al novembre a Sevilla, en el marc del Saló Internacional del Caball (Sicab).
Catalunya és la segona potència de l’estat pel que fa a número d’exemplars de cavalls pura raça espanyola censats. El Campionat de Catalunya es va iniciar divendres al matí i s’ha tancat aquest migdia amb el lliurament de premis especials.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari