ECO-SÍ tanca amb un gran èxit de públic i de totes les activitats programades

Fira de Girona tancarà aquest vespre la 7a edició d’Eco.Sí, la fira de l’ecologia i el consum responsable, i ho farà reafirmant que durant 3 dies Girona s’ha tornat a convertir en l’eix central de la cultura ecològica. Durant la celebració d’Eco.Sí, el saló ha comptat amb un gran èxit de públic i de totes les activitats paral·leles que s’hi han programat.

 “L’any passat Eco.Sí va fer un salt de qualitat i, en aquesta edició, l’hem mantingut i hem tornat a ser el gran aparador de la cultura ecològica de la demarcació de Girona”, ha assegurat la directora de Fira de Girona, Anna Albar. Durant els 3 dies de saló, Eco.Sí ha comptat amb més de 110 activitats per a tots els públics amb l’objectiu de difondre i implantar els hàbits saludables, responsables, ecològics i sostenibles.

Anna Albarha remarcat que “totes les activitats han tingut molt bona acollida per part del públic visitant que ha omplert les sales on s’han celebrat les conferències, taules rodones i tallers”. Les activitats estaven relacionades amb els àmbits temàtics del saló: salut, alimentació, agricultura, bioconstrucció i energies alternatives, educació, economia i dona.

Entre altres, s’ha celebrat el Mercat de la Terra, amb un ampli ventall de productes ecològics; demostracions gastronòmiques, tallers, xerrades, conferències i desfilades de moda. Els visitants també han pogut participar a les activitats proposades a l’Espai dona, pensat per compartir i rebre informació sobre la dona, l’embaràs, el part i la lactància; i a l’espai networking, per a l’intercanvi empresarial, de nous projectes, la connexió d’idees i contactes i treballs col·lectius. I durant tot el matí d’avui s’ha celebrat a l’exterior del palau firal el Mercat d’Intercanvi.

Com a espais permanents, també hi ha hagut la sala del silenci, on s’han ofert pautes per a la meditació, i la consulta mèdica permanent i gratuïta per l’hort familiar i urbà.

Els més petits també han pogut participar a l’Eco.Sí nens, la versió infantil del saló, on cada dia s’han ofert tallers i activitats infantils i juvenils a càrrec de diferents col·lectius. A més, també s’han ofert diàriament passejades amb ponis.

Nova economia

Eco.Sí va obrir les portes amb la ponència inaugural que va oferir Montserrat Fontané, la mare dels germans Roca del restaurant El Celler de Can Roca de Girona i tancarà, entre altres activitats, després de la conferència que ha ofert l’economista Arcadi Oliveras sota el títol “L’ecologia: condició per a una nova economia”. També ha comptat amb la presència d’altres ponents més coneguts per al gran públic com l’actriu Marta Millà, l’alcaldessa “bio” de la sèrie de TV3 Ventdelplà; i el monjo budista i president de la casa del Tibet a Barcelona, Thubten Wangchen.

Eco.Sí, organitzat per Fira de Girona i l’Ajuntament de Girona, tancarà aquest vespre les portes havent rebut prop de 8.500 visitants. El balanç de visitants és lleugerament inferior al de la darrera edició perquè, segons ha explicatAnna Albar, “aquest any vam obrir el divendres a la tarda i no al matí com havíem fet l’any passat”.

El saló ha comptat amb més de 150 expositors, el que ha suposat un increment de més del 40% respecte l’any passat, quan n’hi va haver 105. Per sectors, un 34% dels expositors eren de l’àmbit de l’alimentació, un 20%, del de la salut i un 13%, relacionats amb la bioconstrucció i les energies renovables. La resta es dedicaven a l’elaboració de teixits i calçats, productes cosmètics, artesania, joguines i editorials. La majoria d’expositors procedien de la demarcació de Girona, mentre que la resta eren d’altres punts de Catalunya i de països com Bèlgica i Andorra, entre altres.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari