Equus, saló del cavall a Girona tanca amb 46.000 visitants i més de 500 cavalls

Equus Girona, el saló del cavall i del poni, tanca a Fira de Girona amb l’assistència d’unes 46.000 persones. El balanç ha estat molt positiu tant de públic com d’expositors i les competicions esportives, segons la directora de Fira de Girona, Anna Albar. El saló, que s’ha celebrat durant tres dies, ha potenciat la seva vessant esportiva i ha mantingut el caràcter comercial i ramader, amb més de 500 cavalls, un centenar més que en l’edició anterior. Durant el Equus també s’han realitzat espectacles diversos amb cavalls i s’ha pogut veure, per primera vegada a Catalunya, el muntatge L’Esperit Amic, de Sercams Show. Una altra novetat d’aquesta edició ha estat el Campionat d’Espanya de Horseball.

Momento de la exhibición.

Equus ha comptat amb el mateix nombre de visitants que l’any passat, tot i que aquesta edició ha durat 3 dies, un menys que el 2009. La 22 edició de Equus Girona ha ocupat 50.000 m2 i 3 pistes cobertes, on s’han realitzat les diferents competicions i exhibicions. Hi ha hagut 135 expositors, entre comercials i ramaders.

Seguint la línia iniciada l’any passat, Fira de Girona ha potenciat la vessant esportiva del saló en Totes les disciplines eqüestres. Una de les novetats d’aquesta edició ha estat la celebració del 1r Campionat d’Espanya per Autonomies de Horseball, en categoria mixta absoluta, amb la

victòria de la selecció catalana. En categoria femenina, s’ha celebrat un triangular entre Catalunya, Galícia i Madrid.

A més d’aquest campionat de horseball, també s’ha celebrat la I Copa Intercomunicador de Doma d’Alta Escola Espanyola, organitzada per les federacions catalana i andalusa. La competició ha comptat amb la participació de genets catalans i andalusos i s’ha disputat en quatre categories: menors, cavalls joves, criterium i absolut.

Equus ha inclòs, a més del Concurs de Salt d’Obstacles, les finals dels campionats de Catalunya de Horsemanship, el concurs de carrusels d’escola i el de doma vaquera, puntuable per al Campionat de Catalunya.

Presentació de races

A més de la vessant esportiva, Equus ha tornat a ser un punt de trobada per al sector ramader català, espanyol i europeu amb la celebració de diverses proves morfològiques i alhora aparador de les novetats del sector. S’ha presentat. per primera vegada en un saló internacional europeu, la raça originària de l’Índia, la Marwari, que actualment s’està recuperant.

Com a novetat s’ha celebrat el Campionat de Catalunya de Pura Raça Espanyola i el Concurs Morfològic de Cavalls de Pura Raça Espanyola ha recuperat el seu lloc o torna a ser puntuable per a la final del Saló Internacional del Cavall de Sevilla. També s’ha celebrat el II Concurs Morfològic de Burro Català, on s’han mostrat els millors exemplars d’aquesta raça autòctona, i el concurs morfològic de cavall àrab.

A més dels concursos morfològics, s’ha celebrat la XVII edició del Concurs Nacional de Ferramenta i Forja, organitzat per l’Associació de Ferradors de Catalunya.

En el marc del saló s’ha celebrat la 3a edició del Congrés de l’Associació de Veterinaris Especialistes en Èquids de Catalunya.

Per primera vegada a Catalunya, durant el Equus s’ha pogut veure l’espectacle L’Esperit Amic de SERCAM Shows. Es tracta d’un muntatge de doma al natural on es mostra l’harmonia i l’equilibri entre l’home i l’animal. SERCAM Shows ha mostrat durant tres dies, el moviment dels cavalls de pura raça en llibertat, el respecte a qui els cuida i els ensenya, l’obediència sense força o l’amistat entre l’home i l’animal.


Aquesta entrada ha esta publicada en ACTIVITATS EQUUS, Fires. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari